TÖBB mint gondolnád

Szalon etikett

Avagy, hogyan viselkedik egy jó vendég?

 

Mi, szépségipari szakemberek minden nap emberekkel dolgozunk. A melyhez elengedhetetlen a kölcsönös tisztelet, a bizalom és egymás elfogadása is. Szerencsére legtöbbünk az általános illemszabályokkal tisztában van. Ennek ellenére sajnos sokszor szembesültünk már azzal, hogy nem minden Vendég tartja tiszteletben az időnket, egészségünket, megélhetésünket, munkakörülményeinket, ezért legnagyobb elkeseredésemben az íratlan szabályokat írásba foglaltam.

1. Időpont egyeztetése

Bejelentkezéseidet személyesen, telefonon, vagy e-mail-ben is megteheted. Munka közben sokszor nem tudom felvenni a telefont, nem tudok azonnal válaszolni az üzenetekre, de amint szabad vagyok, keresni foglak. Reggel 8 előtt, este 8 után és vasárnaponként nem szoktam örülni a hívásoknak, ha SOS el szeretnél érni, kérlek, írásban üzenj!

 

2. Érkezés időben

Kérlek, mindig érkezz pontosan! Késés esetén mindig tájékoztass! Ha késel, azt az időt a Te programodból kell lecsípnünk, nem játszhatunk a következő vendég idejével. Az is előfordulhat, hogy már nem tudlak elvállalni, mert szoros az időbeosztásom, kérlek, ilyenkor legyél megértő!

 

3. Időpont lemondása

Sajnos sokszor előfordult már, hogy lemondás nélkül nem jön el valaki, vagy aznap mondja le. Ez borzasztóan kellemetlen. Minden lemondott, nem igénybe vett időpont Nekem és az alkalmazottaimnak bevétel kiesés, miattad más vendégről mondok le. Ha közbejön valami és nem tudsz eljönni a foglalt időpontra, kérlek, minimum 1 nappal előbb jelezd. Vannak várólistás vendégek is, ha időben jelzel, gyorsan be tudok tenni valakit helyetted.

 

4. Betegség esetén halasszunk!

Ha betegnek érzed magad vagy a családodban betegségben szenved valaki, egyeztessünk új időpontot! Én is ügyelek arra, hogy Te ne kapj el semmit a szalonban, Te se veszélyeztesd magad, Minket vagy a többi Vendég egészségét!

 

5. Gyermekek

Amennyiben többen jöttök, gondoskodj előre gyermeke(i)d szórakoztatásáról! A szalonban található drága munkaeszközök nem ezt a célt szolgálják. Sok vendég pihenni, feltöltődni jár Hozzánk, és nagyon zavarhatja, ha egy gyerek hangoskodik, rohangál. Gondolj a többi Vendégre és Ránk is, a szalon a Mi munkahelyünk!

 

6. Telefonálás

Vannak szolgáltatások, amik közben zavaró, ha telefonálsz. Legjobb, ha a szalonban rezgő ümódra állítod a telefont, és csak a sürgős hívásokat fogadod. Neked is jobb, ha a szépítkezési idő alatt semmi másra nem kell koncentrálnod, csak arra, milyen jó végre magaddal törődni kicsit. 🙂

 

Tudom, hogy ezek teljesen evidens, maguktól értetődő kérések, melyeket jó esetben senkinek sem kell elmagyarázni.

 

Ezek olyan alapszabályok a mindennapi életünkben, amelyet már gyermekkorunkban megtanultunk és sikerült elsajátítanunk. Ha ezeket betartod, szuper Vendég vagy!

 

Tiszteljük, becsüljük meg egymást! Jó pihenést és szépülést kívánok Neked! 🙂